Află aici cum a mărit PSD salariile

Există o categorie de persoane căreia nu poţi să-i explici efectele nocive ale măsurilor luate de guvernul PSD. Aceste persoane intră în categoria pensionari şi salariaţi de lux.

Dacă ieri aveai 5 mii de lei, pensie sau salariu, iar astăzi ai peste 10 mii degeaba încerc eu să îţi arăt cum ai fost prostit de guvernele pesediste fiindcă oricum nu ai să înţelegi.

Din păcate, de suferit au tot cei care aveau salarii sau pensii mici. Şi lor le-au crescut veniturile, însă nu resimt această creştere pentru că o dată cu veniturile au crescut şi preţurile. În cazul lor se poate spune că această creştere i-a sărăcit, fiindcă le-a scăzut puterea de cumpărare.

Când dublezi un venit de 1.500 lei nu-i totuna ca atunci când venitul înainte de a fi dublat era 5.000 lei. Se ştie. Asta ca să nu mai vorbesc despre faptul că dublarea salariului tău s-a făcut prin trecerea contribuţiilor de la angajator la tine. Iar contribuţiile se întorc înapoi la stat fiindcă, nu-i aşa?, statul a dat – statul a luat.

Ceea ce mi se pare dezgustător este continua sfidare a noastră de către vuvuzelele pesediste. „Au crescut salariile şi pensiile”, spun ei, ca o placă stricată la care acul discului revine iar şi iar în acelaşi loc.

Chiar şi senatorul PSD Daniel Butunoi din Tecuci ia parte la acest circ. Au crescut salariile şi puterea de cumpărare, spune senatorul, fapt care întăreşte percepţia generală că pesediştii vorbesc doar ca să se afle întreabă, fără nicio legătură cu situaţia reală.

A crescut puterea de cumpărare! Puterea de cumpărare a cui? A celor care au pensii şi salarii peste 10 mii de lei? Cum rămâne cu cei care au salarii de 3 mii de lei?

salariu

Haideţi să luăm un salariu de 3.000 lei! Din aceşti 3.000 angajatul dă înapoi statului 1.226 lei şi rămâne cu 1.774 lei. Adică 45% din salariu se întoarce înapoi la stat.

Şi înainte statul lua aceşti bani, dar îi lua de la angajator, exceptând, desigur, impozitul pe venit. Dar înainte nu erau nenorociţi care să mintă toată-ziua-bună-ziua că pesediştii au mărit salariile.

Cum le-aţi mărit retardaţilor? Pe hârtie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: